Framtidsmuseet

Massor av saker att prova på!

Kul för alla åldrar, på riktigt.

Open 7 days a week

Ett litet urval av museets utbud:

Prova VR-spel och upplevelser. Spela tillsammans med kompsiar!

Våra sociala robotar förstår talat språk och uppskattar mänsklig närkontakt. 

Nya upptäckter och uppfinningar! Testa ljudstyrd ferrofluid, ultraviolett speglar, grafen mm.

Hos oss får du prova den mycket avancerade GPT4, bästa bildgeneratorn Midjourney och även prata med AI istället för att skriva.

Robothundar kan användas för att rädda människor i nöd, bära packning, övervakning osv. men också för underhålla. Bekanta dig med vår robothund Spotty.

Nu är Mixed Reality här, steget efter Virtual Reality. Se verkligheten blandat med virtuella objekt. Behöver nästan upplevas för att förstås! 

Reviews from visitors

Frequently asked questions

How much is it? Can I just come by?
Priset är 210 kr för vuxna och 185 kr för barn under 18 år, samt pensionärer över 65. Obs! Barn under sex år brukar inte ha så kul hos oss. Det går bra att köpa biljetter direkt på plats, men det kan vara slutsålt, därför rekommenderar vi att köpa i förväg via vår hemsida. Vi kan endast ta emot kortbetalningar, även för drop-in.

Is the museum only for kids?

Absolut inte. Museet är till för alla. Barn uppskattar utställningen utifrån sina förutsättningar, men den är designad för att vuxna ska underhållas av den.

Do you have an age limit?

Vi har ingen åldersgräns, men barn under 7 år kan ha svårt att uppskatta museet. Vi förväntar oss att föräldrar håller barn under uppsikt. Det finns saker i utställningen som är ömtåliga.

Hur lång tid tar ett besök?

De flesta stannar på museet mellan 70 och 100 minuter. 

Opening hours
Vi har temporärt stängt för ombyggnation och öppnar igen i början eller mitten på december.

Tillgänglighet
Ledsagare går in gratis på museet vid uppvisande av intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun och behöver inte köpa/boka biljett. Det går att vistas på museet med rullstol. Vår toalett är inte rullstolsanpassad, men det finns i köpcentret. Vi tillåter inte husdjur i nuläget. 

Where are you located?
Framtidsmuseet är beläget inne i köpcentret Globen Shopping. Vi ligger under Dressman, i Stockholm VR Centers tidigare lokal. Närmaste tunnelbanestationer är Globen och Gullmarsplan. Två timmars gratis bilparkering erbjuds i köpcentret. Vår adress är Arenavägen 55.