Framtidsmuseet

Massor av saker att prova på!

Kul för alla åldrar, på riktigt.

Open 7 days a week

Ett litet urval av museets utbud:

Prova VR-spel och upplevelser. Spela tillsammans med kompisar!

Våra sociala robotar förstår talat språk och uppskattar mänsklig närkontakt. 

Nya upptäckter och uppfinningar! Testa ljudstyrd ferrofluid, ultraviolett speglar, grafen mm.

Prova GPT4, MidJourney och andra avancerade AI-system.

Robothundar kan användas i många syften. även för att underhålla. Bekanta dig med vår snälla robothund Spotty.

Mixed Reality låter dig kontrollera virtuella objekt i den riktiga världen. Behöver nästan upplevas för att förstås!

Reviews from visitors

Frequently asked questions

How much is it? Can I just come by?
Priset är 210 kr för vuxna och 185 kr för barn under 18 år, samt pensionärer över 65. Obs! Barn under sex år brukar inte ha så kul hos oss. Det går bra att köpa biljetter direkt på plats, men det kan vara slutsålt, därför rekommenderar vi att köpa i förväg via vår hemsida. Vi kan endast ta emot kortbetalningar, även för drop-in.

Is the museum only for kids?

Museet är gjort för att hela familjen ska kunna ha roligt tillsammans. Vissa av stationerna tilltalar mer barn och ungdomar, medan andra är mer lämpade för vuxna.

Do you have an age limit?

Vi har ingen åldersgräns, men barn under sex år har ofta svårt att uppskatta museet. Vi förväntar oss att föräldrar håller barn under uppsikt. Det finns saker i utställningen som är ömtåliga.

Hur lång tid tar ett besök?

De flesta stannar på museet mellan 70 och 150 minuter. Under skolloven är varje besök begränsat till två timmar i längd. 

Opening hours

Under sommarlovet har vi öppet kl. 10 – 19 på vardagar, kl. 10 – 17 på lördagar och kl. 11 – 17 på söndagar.

Tar ni emot större barngrupper?

We cannot accommodate groups of children under the age of 10 (school classes, after-school groups, larger parties, etc. with more than two children per adult). We reserve the right to deny entry even with purchased tickets (which will of course be refunded)

Tillgänglighet
Ledsagare går in gratis på museet vid uppvisande av intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun och behöver inte köpa/boka biljett. Det går att vistas på museet med rullstol. Vår toalett är inte rullstolsanpassad, men det finns i köpcentret. Vi tillåter inte husdjur i nuläget. 

Where are you located?
Framtidsmuseet är beläget inne i köpcentret Globen Shopping. Vi ligger under Dressmann i början av gallerian. Närmaste tunnelbanestationer är Globen och Gullmarsplan. Två timmars gratis bilparkering erbjuds i köpcentret. Vår adress är Arenavägen 55.